Tovább a tartalomhoz

Folytatódik Bátori Éva nagy sikerű talk-show-ja a patinás Székely Bertalan teremben októbertől májusig minden hónap harmadik szombatján. Az új évadban olyan képzőművészeket, irodalmárokat, esztétákat hív vendégül, akik rajongva szeretik az operát, a balettet, a klasszikus zenét. Minden vendégül látott képzőművész kedvenc operaénekesét is prezentáljuk. A zenés-beszélgetős program végén kávé és a meghívott művész kedvenc süteménye mellett kötetlen beszélgetésre is sort kerítünk.

Bátori Éva vendége november 21-én Krasznai János szobrászművész, aki az Operaház festőtermében kezdte meg képzőművészeti tevékenységét. Krasznai János többek között a Seregi-díj megalkotója, Mahlerről készült pályázatnyertes portréja pedig megtalálható a Magyar Állami Operaházban. 50 éven keresztül volt a Ház előadás-vezető zenei ügyelője, főügyelője.

"Már fiatalon – otthonról eredően – ellenállhatatlan vonzódásom volt a zene és a képzőművészet iránt, melynek kettőssége a mai napig meghatározó jelentőségű számomra. Édesanyám szép festményei és az édesapámmal hallgatott rengeteg klasszikus zene megtette a hatását" – mondja a művész, aki a konzervatórium zeneszerzés és oboa tanszakának elvégzése után került az Operaházhoz. Folyamatosan tanulta a képzőművészetet az Opera szobrászműtermében, szakkörökben és olyan mesterektől, mint Molnár C. Pál, Máté István és Lantos Györgyi.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagjaként szobrász munkái (domborművek, szobrok, éremportrék, kisplasztikák) országszerte és külföldön is megtalálhatók kiállításokon, közterületen, közintézményekben, emlékéremként, díjként és a Magyar Állami Operaházban is. 

"Bejárhattam a világot, Mexikót, Libanont, Izraelt, Albániát, Európa országait. Keresem és próbálom megmintázni az EMBER szemében azt a „valamit ”, ami csak keveseknek adatott meg." 

Időpont: 2015. november 21., 16:00
Helyszín: Operaház, Székely Bertalan-terem

Házigazda: Bátori Éva, az Operaház magánénekese

Belépés a megváltott jeggyel a Dalszínház utcai bejáratnál 15:45-től, helyfoglalás érkezési sorrendben. 

Jegyár: 2.000 Ft/fő