Tovább a tartalomhoz

Április 18-án, szombaton Bátori Éva vendége Ütő Endre operaénekes és képzőművész lesz.

„Ütő Endre az én tudatomban az Operaház egykori főigazgatója volt – bár erről sem tudtam sokat, hisz 13 éves külföldön tartózkodásom idejére esett – míg föl nem hívta egyik kollégám figyelmemet a honlapjára. Ámulva ültem az alkotásairól készült fényképek előtt. Több mint két tucat kiállítása volt. Alkotásai hűen tükrözik ars poeticajat. ”Hiszek tehát az Emberben, de nem hiszek minden embernek” – írja. Áprilisi szombat délutánunkra ugyan azt az ámulatot ígérhetem a (J)Összművész? közönségének, amit én éreztem.” (Bátori Éva)

A művészről:
Ütő Endre operaénekes-basszista a Zeneakadémia elvégzése után a római Accademia di Santa Cecilian képezte magát tovább. 1963-1996-ig a Magyar Állami Operaház tagja, számos basszus szerep megszemélyesítője. 1991-95-ig az Operaház Főigazgatói posztját töltötte be. 2014-ben a Magyar Érdemrend Középkeresztjével tüntették ki. 1983-tól foglalkozik képzőművészettel. Számos kiállítása volt nem csak hazánkban, de külföldön is.

A házigazdáról:
Bátori Éva, kiváló szoprán, a zenés beszélgetések megálmodója. Miután vendégét jól kifaggatta, közös muzsikálásra kérte, kávéra és süteményezésre hívja a jelenlévőket, akik a meghívott művész társaságában, kötetlen formában tovább folytathatják a beszélgetést.

Jegyár: 2.000 Ft/fő. Belépés megváltott jeggyel a Dalszínház utcai bejáratnál 15:45-től, helyfoglalás érkezési sorrendben.