Tovább a tartalomhoz

Január 17-én szombaton újra (J)Összművész? az Operaház Székely Bertalan termében.

Bátori Éva vendége ezúttal Iván Ildikó operaénekes lesz.

Iván Ildikó koloratúrszoprán elsőként fuvolaművészi diplomát szerzettDebrecenben, majd ének szakon is végzett. A debreceni Csokonai Színház operatársulata még főiskolásként szerződtette, néhány év múlva azonban Szegedre hívták. Pályája elején több nemzetközi énekversenyen szerzett helyezést, Karlovy Varyban és Stuttgartban első díjas lett. Ezt követően négy éves szerződést kapott a bonni operaházba. Budapesten többek közt Mozart-operákban énekelt, és Petrovics Emil C’est la guerre című operájában megkapta a Feleség szerepét, Madarász Iván Utolsó keringő című operájának ősbemutatóján az asszony szerepében lépett színpadra. Sokoldalú művész, aki – amellett, hogy prózai színházban is vállalt szerepet – évek óta festéssel is foglalkozik.

„A Művésznő gyönyörű hangja mellett figyelemre méltóan érdekes festményeit és persze sziporkázó egyéniségét hozza el hozzánk. Több évtizedes ismeretségünk, hasonló habitusunk, a humort értékként kezelő barátságunk lesz ezen a délutánon az Önök jó hangulatának záloga. Fergeteges délutánt ígérhetek a közönségnek a január 17-i szombatra."

A házigazda:

Bátori Éva, kiváló szoprán, a zenés beszélgetések megálmodója. Miután vendégét jól kifaggatta, közös muzsikálásra kérte, kávéra és süteményezésre hívja a jelenlévőket, akik a meghívott művész társaságában, kötetlen formában tovább folytathatják a beszélgetést.

Jegyár: 2.000 Ft/fő. Belépés megváltott jeggyel a Dalszínház utcai bejáratnál 15:45-től, helyfoglalás érkezési sorrendben. 

További alkalmak az évadban: 2015. február 21., március 21., április 18. és május 16. A vendégek közt lesz Bátki Fazekas Zoltán. Az évad második felében Bátori Éva más művészeti ágak képviselőit is beszélgetésre invitálja: olyan hangszeres muzsikusokat, akik egyben képzőművészek is, illetve olyan képzőművészeket, akik muzsikálnak vagy rajongva szeretik az operát, a komolyzenét. Számos meglepetésvendég mellett Jovanovics György Kossuth-díjas szobrászművész is elfogadta a meghívást.