Tovább a tartalomhoz

A Magyar Állami Operaház tájékoztatja munkatársait és a közvéleményt, hogy a mai napon a Magyar Nemzeti Balett egyik művészének koronavírus tesztje pozitív lett. A Magyar Állami Operaház a balettegyüttes minden tagját haladéktalanul hazaküldte a próbáról, és lépéseket tett a művésszel szoros kontaktusban állt munkavállalók PCR tesztjeinek elvégzésére a hatósági eljárások mentén, ezekre holnap kerül sor. 

Ugyancsak holnap lép hatályba az Opera frissített járványügyi szabályzata, amely egyebek mellett szeptember 9-től - az addig érvényes ajánlás helyett - már a maszkviselés általános kötelezettségét is előírja. 

Az előadások rendje, tehát színházunk kitűzött műsora egyelőre változatlan, de nézőink és munkatársaink egészségének védelme és a járványügyi helyzet folyamatos változása miatt kérjük közönségünket, hogy ne a sajtóból, hanem az Opera hivatalos oldaláról tájékozódjon, itt mindig talál aktuális és hiteles információt (www.opera.hu). Addig is köszönjük érintett munkavállalóinknak, hogy fegyelmezetten eleget tesznek karantén kötelezettségeiknek, beteg kollégánknak pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk.