Tovább a tartalomhoz

Lezárult a Magyar Állami Operaház és a Múzsa Kamarazenei Egyesület által Derűs hangszerek címmel meghirdetett rajzpályázat.

A pályázatra számos nagyszerű mű érkezett, melyeket a szakmai zsűri értékelt. Az eredményhirdetést a gyermeknapi Parázsfuvolácska c. előadás előtt a színpadon tartjuk az Erkel Színházban 2015. május 31-én 11 órakor.

Az április 30-ig beérkezett rajzokat a Magyar Állami Operaház munkatársaiból álló szakértő zsűri bírálta el: Ókovács Szilveszter – az Operaház főigazgatója, Nagy Mária (a Múzsa Kamarazenei Egyesület elnöke), Zenovitz Zénó (a Operaház festőművésze), dr. Turkovics Monika (az Opera marketing- és kommunikációs igazgatója), Karczag Márton (az Operaház főemléktárosa, kiállításszervező).

A Bíráló Bizottság a pályázók szakmai felkészültsége és kifejezőkészsége alapján korcsoportonként I., II., III. helyezéseket és különdíjakat ítélt meg. I., II. és III. helyezettek nyereménye részvétel egyhetes zenei táborban. (További információ a táborról a www.hangszervarazs.hu oldalon olvasható.)

A különdíjasokat az alábbi nyereményekkel jutalmazzuk: operaházi látogatás és betekintés az Operaház Festőműtermébe vagy alkotóeszközök vagy a 2015/16–os évadban az Erkel Színházban repertoáron lévő gyermek- és ifjúsági programjainkra szóló jegyek.

A helyezéseket elért pályázók névsora (ABC-sorrendben):
Ámon Abigél Ágnes
Ámon Ajna Márta
Balassa Dóra
Hajós Szabó Vince
Hegedüs András
Hegedüs Heléna
Jarkas Alexandra
Kemény Barnabás
Kun Lili Eszter
Molnár Maja
Nagy Ede
Peresztegi Hanna
Szigeti Zsombor
Szóga Lőrinc
Tóth Szablya Gergő

A fenti nyereményeken felül a pályázó és kísérője megtekintheti a díjátadót követő előadást is.

A pályázatra beküldött rajzokat a pályázók vagy törvényes képviselőik 2015. június 19. és 27. között elvihetik az Erkel Színház jegypénztárból keddtől szombatig 11.00 és 17.00 óra között.

A nyertesek külön értesítést is fognak kapni.