Tovább a tartalomhoz

Szinetár Miklós 85. születésnapja alkalmából Az Operaház Örökös Tagjai sorozatban megjelent László Ferenc A nagyvadak érdekelnek – Beszélgetések Szinetár Miklóssal című interjúkötete.




Részletek a könyv bevezetőjéből:

"Szinetár Miklóst fölösleges és egyúttal komikusan abszurd vállalkozás lenne bemutatni az olvasó számára. Jószerint mindenki ismeri őt hazánkban, aki csak megfordult már színházban, operában, látott már tévéjátékot, filmet vagy legalább egyetlen Ki mit tud?-adást. Majd' kétszáz rendezés fűződik a nevéhez itthon és külföldön, éveken át vezette főigazgatóként a Magyar Állami Operaházat, de irányított operett- meg musicalszínházat és televíziót egyaránt immár több mint hat évtizedes pályafutása során." (László Ferenc)

"85. születésnapjára – A cigánybáró és a Cosí fan tutte rendezői és felújítói feladatai mellé – ezt az életrajzi kötetet ajándékozzuk, amelyben egy páratlanul hosszú, egyenletes és jövőbe tartó pályaívnek elsősorban operai vonulatát helyeztük fókuszba. Ilyen gazdag életműnél luxus lehet, de ha velünk elegyedik szóba, mi mindig úgy érezzük, a többi közül számára is az opera volt és lesz a legfontosabb." (Ókovács Szilveszter)

A fotókkal gazdagon illusztrált kötet megvásárolható az OperaShopban.