Tovább a tartalomhoz

A Google legújabb, 2015. december 1-jén nyílt online tárlatában a Magyar Állami Operaház is szélesre tárja kapuit az érdeklődők előtt. Világszerte több mint 60 kulturális intézmény és a Google Kulturális Intézet egyedülálló és interaktív kalandra hívja az előadó-művészet, zene, dráma, tánc, opera és kultúra iránt érdeklődőket. Az online kiállítás segítségével bárki kiállhat a világot jelentő deszkára, és a művészek szemével nézhet körül a színpadon, és bepillanthat az Operaház termeibe is.

A Google Cultural Institute virtuális túráiban az érdeklődők végiglátogathatják az Operaház tereit az előcsarnoktól a főlépcsőn át a színházteremig, ahol beléphetnek a páholyokba, megtekinthetik a zenekari árkot, valamint megismerhetik a kulisszák világát és a műhelyekben zajló munkafolyamatokat is.

A kiállítás keretében a Magyar Állami Operaház nézőtéri mennyezetén látható Lotz Károly-freskó eddig sosem látott felbontásban csodálható meg a Gigapixel technológiával rögzített felvételeken, melyek az elérhető legmagasabb képminőséget nyújtják. A zene apoteózisa című freskó a legapróbb részletekig megismerhető csakúgy, mint a legendás nézőtéri csillár sokak számára eddig ismeretlen elemei is.

A virtuális kiállításra lépjen be ITT!