Tovább a tartalomhoz

A 75 éves Medveczky Ádám karmester köszöntése volt a Magyar Évad ünnepélyes felütése a 11-én, vasárnap megrendezett OperaVacsorán. Az Opera korábbi főzeneigazgatóját, a hazai operaélet egyik legjelentősebb dirigensét egy kallódó, ifjúkori Hunyadi-hangfelvételének friss kiadásával és eddigi munkásságát megörökítő képes kiadvánnyal ajándékozta meg Ókovács Szilveszter főigazgató.

A kötettel új sorozat indul Az Operaház örökös tagjai címmel. A Medveczky Ádámról szóló első rész négy nagyinterjút tartalmaz, amelyet Csúri Ákos újságíró késztett még 2012-ben, ezt egészíti ki Ókovács Szilveszter nyári, ötödik interjúja. A 135 oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált kiadvány és a Hunyadi-lemez az OperaShopban kapható.

A CD-n egy 1977-es Hunyadi László-előadás keresztmetszete hallható.


Közreműködik: Simándy József (Hunyadi László), Palcsó Sándor (V. László), Ütő Endre (Czillei Ulrik), Sólyom-Nagy Sándor (Gara nádor), Kincses Veronika (Gara Mária), Horváth Eszter (Szilágyi Erzsébet), Takács Klára (Hunyadi Mátyás), Katona Lajos (Szilágyi Mihály), valamint a Magyar Állami Operaház Zenekara és a Magyar Rádió és Televízió Énekkara (karigazgató: Sapszon Ferenc)

Vezényel: Medveczky Ádám


Fotó: Csibi Szilvia