Tovább a tartalomhoz

Bartók Béla művészetéről és befogadásának nehézségeiről hirdette meg idei O/A minikonferenciáját ének-zene szakos pedagógusok számára a Magyar Állami Operaház. Az Eiffel Műhelyházban 2024. április 17-én tartandó egynapos előadássorozaton a részvétel ingyenes, regisztrálni április 10-én éjfélig lehet.

A konferencia délelőtti programjában Vajda Gergely karmester az OPERA februárban bemutatott Bartók TáncTriptichon című előadása kapcsán beszél a szerző színpadi művei előadásának szépségeiről és kihívásairól, majd Kokas Katalin brácsaművész osztja meg tapasztalatait hasonló témában.

Az ebédszünetet követően Semjénné Menus Gabriella ének-zene szakos tanár, karnagy Bartók középiskolai oktatásáról ad elő, majd Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezetője a komolyzenei koncertszervezés és a zenei ismeretterjesztés összefüggéseiben mutatja be a közönség körében gyűjtött tapasztalatokat. Zsoldos Dávid kulturális menedzser, a Magyar Állami Operaház tanácsadója Bartók nemzetközi megítéléséről tart előadást, míg dr. Hoppál Péter karnagy, a török-magyar kulturális évad kormánybiztosa a Bartók műveinek népszerűsítésével kapcsolatos lehetőségekről és kihívásokról számol be. A konferenciát dr. Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatójának az operaházi Bartók-ősbemutatókról szóló bevezetője nyitja meg.

A Magyar Állami Operaház 2019, 2022 és 2023 után immár negyedik alkalommal rendez egynapos O/A minikonferenciát pedagógusok számára az iskolai ének-zene oktatáshoz kapcsolódóan.

Regisztrációhoz kattintson IDE!