Tovább a tartalomhoz

Nőnapi akciónk keretében egész estés balettkomédiára és egyfelvonásos kortárs koreográfiákra válthatnak 50%-os kedvezménnyel páros jegyet a táncművek kedvelői 2020. március 3. és 8. között.

Léo Delibes / Seregi László: Sylvia – balettkomédia két részben (Erkel Színház)

Tasso pásztorjátékából – egy szerelemtől húzódozó nimfáról, a hűséges pásztorról és egy kéjsóvár szatírról – Delibes romantikus balettet komponált, Seregi László koreográfus pedig vérbő, atelier-komédiát kreált egy társulat mindennapjairól, rivalizálásról, intrikákról, apró-cseprő szerelmekről. Így lesz Sylvia görögös ihletésű meséje igazi „játék a játékban”. Seregi érdeme, hogy a mára már kissé egyszerűnek tűnő bukolikus történetet igazi „vérfrissítésnek” vetette alá, és nem vonakodott saját mesterségét sem egyfajta görbe tükörben színre vinni: ilyenek vagyunk mi, egyszerre esendő és hajtépő művészek, még inkább – ilyenek vagyunk, mi, emberek.

További információk és jegyvásárlás ITT.

KFM – egyfelvonásos táncművek (Eiffel Műhelyház)

Miképpen létezhet az agresszió, a szexualitás, a csönd, a sebezhetőség, az egymásra utaltság és az örök emberi szépség egymás mellett? Hogyan beszélhet tánc egyszerre komolyan és bolondosan? Miként képes az emberi test a gondolat és érzelem végleteit kommunikálni? Sharon Eyal és Gai Behar, Hans van Manen és Jiří Kylián koreográfiáiból derül fény a válaszokra. Az Amszterdamban bemutatott Bedroom Folk, a Piazzolla zene ihlette 5 tangó és a Mozart-zenére készült Hat tánc, valamint Petite Mort évek óta elkápráztatják az Erkel közönségét, és idén reméljük az Eiffel Műhelyház új közönségét is el fogják.


Az 50%-os kedvezmény kizárólag az online, 2020. március 3. és 8. váltott, a Sylvia esti előadásaira és a KFM bármely előadására szóló 2 vagy több jegy esetén érvényes.

Fotók: Berecz Valter (Sylvia), Nagy Attila (Bedroom Folk)