Tovább a tartalomhoz

Hétvégén folytatódik az Opera rendhagyó közvetítéssorozata, a kuriózumokat és felejthetetlen produkciókat megidéző O/A – otthonra. Ezúttal a világsztároké lesz a főszerep, hiszen szombaton a Papageno Facebook-oldalán Erwin Schrott Don Giovanniját, vasárnap pedig az Opera YouTube-csatornáján Miklósa Erika Lammermoori Luciáját tekintheti meg a közönség 19 órai kezdettel.

2020. március 28-án este Mozart Don Giovannija látható a nemzetközi operaélet doyenje, Gianfranco de Bosio rendezésében. A 2011-ben bemutatott produkció egyedülálló látványvilágát „A jelmezek királynőjeként” is emlegetett díszlet- és jelmeztervező, Nanà Cecchi jegyzi. A felvételről felidézett 2016-os előadás címszereplője pedig nem más, mint az egyik legelismertebb élő Don Giovanni, a világhírű uruguayi basszbariton, Erwin Schrott. Elemi erő, lenyűgöző hangszínpaletta és játékos előadás jellemzi, ami de Bosio átgondolt rendezésével karöltve igazi klasszikussá emeli a produkciót. A Kesselyák Gergely vezényelte előadás további szerepeit Pasztircsák PolinaTarjányi TamásGábor GézaFodor GabriellaSebestyén MiklósBakonyi Marcell és Keszei Bori éneklik. A felvétel a Papageno Facebook-oldalán tekinthető meg szombat este 19 órától.

Másnap, ugyancsak este hét órától, az Opera YouTube-csatornáján Donizetti legkedveltebb és legjátszottabb operája, a Lammermoori Lucia kerül képernyőre az O/A – otthonra sorozat következő részeként. A művet, amely 1885 óta szerves része az intézmény repertoárjának, Szabó Máté újította fel 2016-ban. A sokszor az ember lelkében zajló folyamatokra fókuszáló rendezőnek otthonos terep a Lucia, amely az operairodalom egyik legmeghatóbb és legdrámaibb emberábrázolását tárja a közönség elé. A virtuóz koloratúrákat tartalmazó darab a szerző eredeti, énektechnikailag nem egyszer még nagyobb kihívást jelentő változatában szólal meg, a legendás címszerepet a felvételen a világ legnagyobb színpadainak ünnepelt szopránja, Miklósa Erika énekli. A további szerepekben Kálmándy MihályBalczó PéterMegyesi ZoltánKovács IstvánKun Ágnes Anna és Ujvári Gergely hallhatók, az Opera Zenekart Kocsár Balázs vezényli.