Tovább a tartalomhoz

Tisztelt Közönségünk!

A 2020. augusztus 19-én megrendezésre kerülő nagyszabású Parkfoglaló gálával kapcsolatban kérjük, hogy tanulmányozzák az alábbi tudnivalókat és szabályokat.

1. Belépés

a.) Kapunyitás 2020. augusztus 19-én 17:00-kor. Belépéskor nézőink jegyeit karszalagra cseréjlük, aminek viselése a rendezvény helyszínén, annak végéig kötelező.

b.) A jegyeket nem szükséges kinyomtatni, okostelefon képernyőjén is bemutathatók.

c.) Járványügyi intézkedésként beléptetéskor munkatársaink érintésmentesen testhőmérsékletet mérnek. 36,7 °C fok feletti testhőmérséklet esetén a helyszínen tartózkodó egészségügyi kollégáink ellenőrző kérdéseket tesznek fel, 36,9 °C fokos testhőmérséklet felett a beengedést nem tudjuk biztosítani.

d.) Rossz idő esetén a koncertet az esőhelyszínen (Eiffel Műhelyház, Óriásraktár) kezdjük, erről a közönséget az Opera weboldalán és Facebook-oldalán tájékoztatjuk augusztus 19-én. A gördülékeny helyfoglalás érdekében belépéskor kinti ülőhelyeiket a benti, esőhelyszínre megfeleltetett helyjegyre is becseréljük, ezt kérjük, őrizzék meg az előadás végéig. Tekintettel arra, hogy a két nézőtér alaprajza eltérő, számítani kell arra, hogy a beltéri ültetés is kis mértékben eltérhet az eredetileg megváltott helyektől. A jegyek cseréje miatt is javasoljuk a 17 órás kapunyitást követően a minél korábbi érkezést a hosszabb sorban állás elkerülése érdekében.

e.) A rendezvény területére esernyő nem, csak esőkabát hozható be.

f.) A késve érkezők az előadás megkezdését követően csak a szünetben foglalhatják el helyüket, így az esetleges torlódások elkerülése érdekében kérjük, gondosan válasszák meg érkezésük időpontját, és ügyeljenek a védőtávolság betartására!

 

2. Parkolás

a.) A Parkfoglaló gála napján az Eiffel Műhelyház területén nincs mód a parkolásra. A szomszédos közterületen rendelkezésre álló rendkívül csekély számú parkolóhelyre tekintettel kérjük, hogy nézőink a közösségi közlekedést, a taxiszolgáltatást vagy akár kerékpárt vegyenek igénybe a helyszín megközelítésekor.

 

3. Közlekedés

a.) Az Eiffel Műhelyház közvetlenül megközelíthető a 28-as, a 28A jelzésű, valamint a 62-es villamossal és a 9-es autóbusszal. Szintén alig 300 méterre található (vágányzár miatt) az 1-es villamospótló autóbusz Kőbányai úti megállója, amivel a M3-as metró népligeti állomása is könnyen elérhető.

b.) Az előadást követően 23:00-ig a 1-es villamospótlók és a 9-es autóbuszok mindkét irányba, a 28-as villamosok pedig a belváros felé sűrítve közlekednek.

c.) Az esemény kizárólagos személyszállító partnere a 6x6 Taxi.

 

4. COVID- információk

Kérjük tisztelt közönségünket, hogy sorban álláskor mind a beléptetésnél, mind a mosdóknál, büfénél ügyeljenek a védőtávolságok betartására! A beengedéskor az 1.b.) pontban ismertetett testhőmérséklet-mérésen kívül intézményünk az alábbi járványügyi intézkedésekkel készül:

a.) a koncert helyszínén több ponton érintésmentes kézfertőtlenítőket helyezünk ki,

b.) a közönséggel érintkező munkatársaink maszkot – és indokolt esetben – kesztyűt viselnek,

c.) a takarítások gyakoriságát fokozzuk, különös tekintettel a mosdók, pultok és kilincsek fertőtlenítésére,

d.) a nézőtéri büfékben bankkártyás fizetést biztosítunk.

 

5. További információk

a.) A Parkfoglaló gálakoncertről kép- és hangfelvétel készül, amelyen látogatói minőségében a közönség bármely tagja feltűnhet. Nézőink a jegy megváltásával elfogadják az intézmény házirendjét, és lemondanak bármilyen igényükről, ami az esetleges rögzítésük kapcsán felmerülhet akár a Magyar Állami Operaház, akár a felvétel készítői felé.

b.) Érkezéskor és az az előadás szüneteiben nézőtéri büfé áll a nézők rendelkezésére. Az italok letéti díjas (300 Ft) repohárból fogyaszthatók, amelyek letéti díját a pohár visszaszolgáltatását követően a szolgáltató visszatéríti. 

c.) Érkezéskor és az előadás szüneteiben a 327-es Mozdonycsarnok jegyértékesítési pontján jegyek válthatók lesznek az Opera A Francia Múzsa Szezonja elnevezésű tematikus évadának 2020 szeptemberére meghirdetett előadásaira.

A Parkfoglaló részletes házirendje megtekinthető ITT.