Tovább a tartalomhoz

A Magyar Állami Operaház kétfordulós általános meghallgatást hirdet minden hangfajban. 

A meghallgatás első fordulója 2016. április 18-án 11 órától, az Operaház VII. emeleti házi színpadán történik (1061 Budapest, Hajós u. 11., bejárat az Operaház művészbejárójával szemben), a továbbjutók április 19-én az Operaház nagyszínpadán énekelhetnek a második fordulóban.

A két fordulóra összesen 5 szabadon választott áriát kérünk lehetőség szerint olyan operákból, amelyek esetében a jelentkező a teljes szerep ismeretével rendelkezik. A lírai hangfajba tartozó énekesek legalább egy Mozart-áriával készüljenek. Zongorakísérőt az Operaház igény szerint biztosít.  Amennyiben a jelentkező saját zongorakísérőt hoz, kérjük azt is tüntesse fel a meghallgatásra küldött anyagban.

Az előéneklés meghívásos alapon történik, ezért a beérkezett jelentkezésekhez kötelező mellékletként  legalább egy hang és/vagy videofelvételt kérünk elküldeni elektronikus úton, amelynek alapján a zsűri előválogatást tart.

Jelentkezni  2016. április 11-én éjfélig e-mailben  lehet fényképes életrajzzal, amelyhez egy portrét és egy egész alakos fotót, valamint egy évnél nem régebbi hang és/vagy videofelvételt kérünk mellékelni mp3- vagy mp4-formátumban. A szakmai életrajznak minden esetben tartalmaznia kell a pontos születési időpontot. Utólagos hiánypótlásra nincsen lehetőség, a fenti feltételek bármelyikének hiánya automatikus kizárást jelent a meghallgatáson történő részvételről.  

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a határidőn túl érkező jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni, valamint arra, hogy a meghallgatást követően szakmai indoklást nem áll módunkban küldeni. A beküldött jelentkezések regisztrálását követően 2016. április 15-én éjfélig  írásban értesítjük azokat, akiket várunk a meghallgatásra.

A jelentkezők sorrendjének beosztásáról e-mailben adunk tájékoztatást.

E-mail: meghallgatas@opera.hu