Tovább a tartalomhoz

A Magyar Állami Operaház tájékoztatja Tisztelt Közönségét, hogy a COVID-járványra való tekintettel A Mester és Margarita 2020. november 5-re meghirdetett premierjét 2020. december 11-re halasztja, egyben új előadásokat hirdet meg a nagy érdeklődést kiváltó Poppea megkoronázása és A képzelt beteg, avagy őfelsége komédiása című produkciókból.

FRISSÍTÉS 11.04.: Tisztelt Közönségünk! A 2020. november 4-én életbe lépett korlátozó intézkedések nyomán játszóhelyeinken érvényes védelmi intézkedésekről ITT olvashatnak.

NOVEMBER

Tervezett bemutató:
Philip Glass: Veszedelmes éden (Les Enfants Terribles) – 2020. november 21. 19:00, Eiffel Műhelyház – Bánffy terem, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál részeként. További előadások: november 27., 28.

Tervezett pótelőadások:
Claudio Monteverdi – Bella Máté: Poppea megkoronázása – 2020. november 19. 20:00, november 29. 19:00, Eiffel Műhelyház – Bánffy terem;
Vajda János: A képzelt beteg, avagy őfelsége komédiása – 2020. november 7. és november 14. 19:00, Eiffel Műhelyház – Bánffy terem.

A korábban meghirdetettek szerint az Opera az Erkel Színházban megtartja A hattyúk tava nov. 7-i és nov. 8-i, a Traviata nov. 13-i és A diótörő nov. 27-i, nov. 28-i előadásait, emellett teltház esetén további előadásokat nyit meg a közönség számára. Az Eiffel Műhelyházban megtartja A vágy villamosa nov. 13-i és 22-i előadásait, emellett teltház esetén további előadásokat nyit meg a közönség számára. Ugyancsak láthatók az Operencia (november 7.) és a KisHattyúk tava (november 15., 22.) című új, ifjúsági előadások, valamint a Daldélután Bátori Évával (november 22.).

Az Erkel Színházban elmarad a Requiem november 2-án (továbbá november 4-én a békéscsabai Evangélikus Nagytemplomban), a Carmina Burana, valamint a Sámson és Delila koncertszerű előadása. Az Eiffel Műhelyházban elmarad Az árnyék nélküli asszony, a Névtelen hősök koncertszerű előadása és A rajnai sellők.

DECEMBER

Tervezett bemutatók:
Karol Józef Wojtyła: Az aranyműves boltja – 2020. december 5. 19:00, Eiffel Műhelyház – Bánffy terem;
Gyöngyösi Levente:
A Mester és Margarita – 2020. december 11. 19:00, Eiffel Műhelyház – Bánffy terem.

Az Opera az Erkel Színházban megtartja a Fidelio koncertszerű előadását, valamint A diótörő, Traviata, Bohémélet és A denevér című produkcióinak egyes előadásait, emellett teltház esetén további előadásokat nyit meg a közönség számára. Az Eiffel Műhelyházban megtartja A veszedelmes éden, Az aranyműves boltja, A Mester és Margarita és a Poppea megkoronázása előadásait, emellett teltház esetén további előadásokat nyit meg a közönség számára. A további részletekről a hét folyamán, a jegyértékesítés megkezdésével adunk tájékoztatást. Ugyancsak láthatók az Operencia (december 5.) és a KisHattyúk tava (december 13.) című ifjúsági előadások, valamint a Daldélután Komlósi Ildikóval (december 13.).

Az Eiffel Műhelyházban elmaradnak A rajnai sellők, a Messiás és a Szentivánéji álom című előadások.

Jegyvásárlás: https://jegy.opera.hu/

Kedvezmények:

Állandó nyugdíjas kedvezmény: 25%
Állandó gyerek- és diákkedvezmény: 50%
Téli kedvezmények: 2 jegy egy tranzakción belüli vásárlása esetén 15% kedvezmény az Erkel Színház saját szervezésű előadásaira (bérlettulajdonosainknak bérletkóddal 25% kedvezmény jár); 2 jegy egy tranzakción belüli vásárlása esetén 50% kedvezmény az Eiffel Műhelyház saját szervezésű előadásaira

FACEBOOK-KÖZVETÍTÉSEK

A meghirdetett színházi programmal párhuzamosan novemberben és decemberben is folytatódik az OperaLive-sorozat, amelyben az Opera hetente négy alkalommal 20 órától élőben közvetít produkciókat az Eiffel Műhelyházból. Az OperaSzerda keretében operakeresztmetszetek láthatók az elmaradó előadásokból, péntekenként a Tercett-Trió néven folytatódó műsorban az Opera Zenekar és Énekkar művészei mutatnak be kamaraprodukciókat – egyéb produkcióik miatt immár a Magyar Nemzeti Balett szólistái nélkül – míg szombaton és vasárnap a MaszkaBálok alkalmával az Opera Kamaraénekesei adnak áriaestet.