Tovább a tartalomhoz

A 2020. november 4-től hatályos különleges jogrend bevezetésével Magyarország Kormánya újabb korlátozó védelmi intézkedéseket léptetett életbe a koronavírus járvány megfékezése érdekében, amelyek a Magyar Állami Operaház előadásainak látogatását is érintik.

Az új védelmi intézkedésekről szóló 478/2020. (XI. 3.) Kormányrendelet értelmében Tisztelt Nézőink az Erkel Színház és az Eiffel Műhelyház nézőterein csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között két ülőhelyet üresen hagyva. A közvetlenül egymás mögötti ülőhelyek ugyancsak nem foglalhatók el a 1,5 méteres védőtávolság biztosítása érdekében.

Az Opera elkötelezett, hogy előadásait a továbbiakban is megtartsa, ugyanakkor az új kormányrendelet értelmében korábban meghirdetett előadásainak nézőtereit kénytelen átülteti, amiről értékesítési munkatársaink a jegyvásárlókat kiértesítik. Mivel a megváltozott nézőtéren a korábban megváltott helyek biztosítása nem lehetséges, a bevezetett rendelkezésekre tekintettel nézőink rugalmasságát és szíves megértését kérjük.

Amennyiben Tisztelt Nézőink a megváltozott feltételek mellett nem kívánják az Opera előadásait látogatni, jegyvisszaváltási szándékukat kérjük, legkésőbb az adott előadás kezdetét megelőző időpontig jelezzék a jegy@opera.hu e-mail címen!

Az új ültetési rend kialakítása és novemberi előadások jegyeinek átfoglalása idejére a Magyar Állami Operaház felfüggeszti a decemberi előadásaira szóló jegyek értékesítését. 

Felhívjuk Tisztelt Nézőink figyelmét, hogy a további védelmi intézkedések bevezetését előíró kormányrendelet a védőtávolság szigorú betartását és betartatását írja elő a színház területén közönségünk és nézőtéri munkatársaink számára.

1, Nézőink kötelesek egymástól megtartani a 1,5 méteres védőtávolságot a közönségforgalmi terekben, beleértve a nézőtéri büféket és a ruhatárat is. Az Opera a járványhelyzetre tekintettel engedélyezi a kabátok bevitelét a nézőtérre, ha azokat Tisztelt Nézőink az üresen maradt ülőhelyeken tárolják.

2, Kérjük továbbá, hogy nézőink a kijelölt ülőhelyeiket foglalják el, és se a szünetben, se az előadás alatt ne foglaljanak el más helyet a védőtávolság megsértésével!

3, Továbbra is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése az Erkel Színház és az Eiffel Műhelyház egész területén a belépéstől a távozásig, ideértve az előadások időtartamát is – ez alól egyedüli kivétel a büfében történő fogyasztás.

4, A kormányrendelet előírása szerint azt, aki nem tartja be a fenti rendelkezéseket, munkatársunk köteles a szabályok betartására felszólítani. A felszólítás eredménytelensége esetén munkatársunk köteles az érintetett az előadás látogatásból kizárni, és gondoskodni arról, hogy e nézőnk a színház területét elhagyja. Ha ennek mégsem tesz eleget, munkatársaink kötelesek a rendőrséget értesíteni.

5, A védelmi intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, és szabályszegés esetén a figyelmeztetés mellett 100.000 forinttól 1.000.000 forintig terjedő bírságot szabhat ki.

Egészségünk megőrzése érdekében kérjük Tisztelt Közönségünk szíves megértését és együttműködését a védelmi intézkedések betartásában.