Tovább a tartalomhoz

Tájékoztatjuk Tisztelt Nézőinket, hogy a Magyar Állami Operaház a 2020 októberére tervezett előadásait (az OperaKaland kivételével) megtartja az alábbiakban részletezett óvintézkedések betartása mellett. A jegyvásárlás ezekre az előadásokra szeptember 2-án kezdődik jegypénztárainkban és online.

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében a Magyar Állami Operaház az alábbi intézkedéseket hozza:

1. 2020. szeptember 1-jétől játszóhelyeink teljes területén kötelező az arc és a száj eltakarására alkalmas maszk viselése.

2. Nézőink számára kézfertőtlenítőket helyezünk ki a bejáratoknál.

3. Az előadásokat tünetmentes nézők látogathatják. Munkatársaink jogosultak a nézők testhőmérsékletének ellenőrzésére.

4. Előadások előtt a kapukat 45 perccel megnyitjuk annak érdekében, hogy csökkentsük a sorban állás idejét.

5. 2020. október 1-jétől játszóhelyeinken (Erkel Színház, Eiffel Műhelyház) a nézőtéren két (egy háztartáshoz tartozó) személy foglalhat egymás mellett helyet, mellettük mindkét irányban két hely kimarad, valamint a szomszédos sorokban az előttük és mögöttük lévő két hely is üresen marad. Jegytérképünket ennek megfelelően alakítjuk ki, így nézőink vásárláskor már csak az elfoglalható helyekből tudnak választani. (Kettőnél több jegy vásárlása esetén is érvényes az szabály, hogy minden két ülés után kettő kimarad. Ennek betartását a nézőtéri ügyelők folyamatosan ellenőrzik. Szeptemberi előadásainkon nézőink az ültetők segítségével igény szerint elfoglalhatnak olyan szabadon maradt helyeket, melyek távolabb esnek más nézőktől.)

6. Ruhatárainkat zárva tartjuk, nézőink bevihetik kabátjukat és táskájukat a színházterembe, ezeket a mellettük lévő üres helyeken elhelyezhetik.

7. Kérjük, hogy amennyiben tehetik, online felületeinken vásárolják meg jegyeiket.

A korábban meghirdetett szeptemberi előadásokra továbbra is kaphatók jegyek. A 2020. szeptemberi és októberi, saját szervezésű előadásainkra a 2019/20-as évadra bérlettel rendelkező vásárlóink 25%, bérlettel nem rendelkező vásárlóink 15% kedvezménnyel válthatnak jegyet az Erkel Színházban. Az Eiffel Műhelyházban tartott saját szervezésű előadásainkra minden vásárlónk 50% kedvezménnyel válthat jegyet. Egy előadásra egy vásárláskor maximum 2 db kedvezményes jegy váltható. Amennyiben valamely ingyenes programunk regisztrációhoz kötött, részvételi szándékukat honlapunkon, az adott programnál található „regisztráció” gombra kattintva jelezhetik.

Felhívjuk Tisztelt Bérlettulajdonosaink és Bérletvásárlóink figyelmét, hogy bérleteket 2020. december 31-ig nem árusítunk. Novemberi programjainkról 2020. október 1-jén adunk tájékoztatást.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!