Tovább a tartalomhoz

2016. április 29-én és 30-án ismét kortárs táncosok, alkotók, koreográfusok, táncegyüttesek és független társulatok mutatják be produkcióikat az Erkel Színházban.

TáncTrend '16 – alternatív utak a táncéletben (2016. április 29.)

A TáncTrend-esten ismét a kortárs táncosok, alkotók, koreográfusok, független társulatok kapnak lehetőséget a bemutatkozásra. 

A Badora Társulat Barta Dóra koreográfiáját adja elő, melynek címe Ördöghomok (Isten az embert abból a homokból teremtette, amit az Ördög hozott fel a tenger mélyéről). Kozma Attila Fellini Etüd című koreográfiáját a Miskolci Balett adja elő. A műsor utolsó részében Gould Danielle, Starostina Kristina és Kekalo Iurii, Magyar Nemzeti Balett ifjú koreográfusainak művét, a Kibillent harmóniákat láthatja a közönség.

További részletek és jegyvásárlás ITT.

Pas de quatre '16 – magyar balettkörkép (2016. április 30.)

A magyar táncegyüttesek körképét bemutató estet 2013-ban Pas de trois ’13 néven hívtuk életre. A kezdeményezés égisze alatt a Győri Balett és a Pécsi Balett vendégeskedett az Opera balettegyüttesének otthonában, 2014-től pedig már a Szegedi Kortárs Balett társulata is csatlakozott az eseményhez, ennek megfelelően változott a program elnevezése is Pas de quatre ’14-re. Azóta minden évadban egyszer, egy estén látható az ország négy legnagyobb balett-társulata.

A balett-esten négy különleges produkció látható, négy magyar társulattól: Uneven (Győri Balett), Orfeusz pillantása (Pécsi Balett), Mimikri (Szegedi Kortárs Balett) és a Walking Mad (Magyar Nemzeti Balett). A négy egyfelvonásos más-más választ ad arra, milyen lehetőségek és formák állnak a hagyományból építkező, mégis új utakat kereső balett-nyelv előtt.

További részletek és jegyvásárlás ITT.

Fotó: Nagy Attila (Johan Inger: Walking Mad)