Tovább a tartalomhoz

Egy héttel a hivatalos átvételt megelőzve, hat csapat meghívásával megrendezett futsaltorna avatta fel a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházának multifunkcionális sportpályáját. A vasárnap megrendezett esemény előtt Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója közösen leplezte le a terem előtt a névadó emléktábláját.

A Magyar Állami Operaház a márciusban megnyíló Eiffel Műhelyház tereit az Opera történetének kiemelkedő alakjairól kívánja elnevezni. A színház- és próbatermeket, jelmez- és díszletműhelyeket, valamint raktárakat magába foglaló Kőbányai úti létesítményben az Opera egykor virágozó sportéletének újrateremtését célzó gesztusként fedett, multifunkcionális sportpálya is helyet kapott. Az ötféle labdajátékra (futsal, kézi-, kosár-, röplapda, lábtengó), valamint teniszre és tollaslabdára is alkalmas, öltözővel, zuhanyzókkal és edzőteremmel kiegészített komplexum a jövőben az Opera munkatársainak szabadidős testmozgásához kíván megfelelő kereket biztosítani. A beruházás célja, hogy egyaránt szolgálja a kollégák fizikai és mentális egészségét, ezáltal pedig a nagyközönségnek nyújtott produkciókat is.

A többszörösen díjazott tízpróbázó, majd jelentős operaénekesi pályát is befutó tenor, Járay József nevét viselő csarnokban a Magyar Állami Operaház Futballválogatottja vendégül látta a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottját, a Magyar Színészválogatottat, a Nemzeti Színház Futballválogatottját, valamint a tervező és a kivitelező cégek képviseletében a Közti és a Strabag Futballválogatottját. A körmérkőzéses torna a Strabag győzelmével zárult.


Fotók: Ligeti Edina