Szörényi Levente – Bródy János

ISTVÁN, A KIRÁLY (JUNIOR)

ifjúsági 4

2023. december 9., szombat 11:00

Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem

Ajánló

A rockopera legnagyobb slágerei eredeti hangszerelésben, gyermekszereplőkkel

Az előadás hossza: , szünet nélkül.

A Magyar Állami Operaház rendkívül fontosnak tartja, hogy műsorával ne csak operakedvelő közönségét szolgálja ki, hanem a következő nemzedékre, az operába járók utánpótlására is gondoljon: gyerekeket, ifjakat is bevonjon. Így a gyermek- és ifjúsági programok mellett, illetve a kifejezetten gyermekek számára készült operákon és balettokon túl időről időre gyerekekkel állítja színpadra bizonyos műveknek a tömörített, „kicsik” számára készített változatát. Ezúttal Szörényi Levente és Bródy János legendásnak számító rockoperáját, a Magyarország első szent királyának történetét feldolgozó az István, a királyt szemelte ki e célra, amelynek rövidített, gyermekbarát verzióját más helyszínen láthatta már a közönség István, a király iskolába megy címmel, Feke Pál rendezésében. A 2023/24-es évadban ezt a kész produkciót fogadja és mutatja be az OPERA az amúgy is családias, fiatalos Eiffel Műhelyházban. Aztán ha van olyan gyerek, amelyik kedvet kap hozzá, az évad során alkalma lesz a „nagy” István, a királyt is megnézni Szinetár Miklós izgalmas, 2020-as rendezésében.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy előadásunkban olykor erős fény- és hanghatásokat alkalmazunk, mely az arra érzékenyek számára zavaró lehet.

Az előadás a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Melody Kft. közvetítésével jött létre. A darab a Zikkurat Színpadi Ügynökséggel koprodukcióban valósul meg.

Részletek

Helyszín
Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem
Dátum
2023. december 9.
Kezdés ideje
11:00
Befejezés ideje
12:30

Kritikai visszhang

"Minden okunk megvan azt gondolni, hogy az Opera hozzáértő muzsikusai és pedagógusai gondosan, jól választottak; a szükséges hangnak és énektudásnak birtokában van valamennyi énekes szereplő. A bemutató zajos sikerét megértő szeretettel fogadja az a néző is, akinek a sok kedves, ügyes szereplő között egyetlen rokona, ismerőse sincs. A szereplőtömeg egyébként nem marad meg a színpad keretein belül, hanem a nézőteret is kerülgeti, körbeveszi (két oldalról legalábbis). Így módunkban áll átvenni vagy legalább átérezni a játszók magas hőfokú örömét, kedvét és energiáját."

Stuber Andrea, Színház.net