O/ENCIA Mona Danival

ifjúsági 10

2023. november 4., szombat 11:00

Eiffel Műhelyház – Jan Ciepliński balett terem

Ajánló

Mesék és zenék mindenen túlról

Az előadás hossza: , szünet nélkül.
Az opera és a balett világának leglátványosabb szereplői az énekesek, a táncosok és a zenei kíséretet adó zenekari muzsikusok. De az opera és a balett sokkal több ennél! Rengeteg olyan segítő kéz szorgoskodik a színfalak mögött, amelyeket a közönség sosem lát. Számos olyan kolléga munkája szükséges a csoda létrejöttéhez, akikről sajnos túl kevés szó esik. Ők az OPERA láthatatlan hősei, az O/ENCIA Mona Danival idei évadának főszereplői. Ezek a nélkülözhetetlen szakemberek most előtérbe lépnek, és a művészekkel, valamint a sorozat házigazda-zenetörténészével karöltve interaktívan mutatják be, mi fán terem a súgó, a díszletfestő, az öltöztető vagy akár a kellékes.
Az öltöztető

Jó, egy ideig a szüleink öltöztetnek minket, de aztán eljön az idő, amikor elkezdünk egyedül öltözködni. Onnantól nem nagyon szeretjük, ha valaki megmondja nekünk, mit vegyünk fel, vagy valaki ránk ad valamit. Akkor mégis miért van szüksége egy felnőtt operaénekesnek vagy balett-táncosnak öltöztetőre? Miért nem tudja egyedül felvenni a ruháit? Mert ezek különleges ruhák. Mert ezek nem mindennapi öltözések. Mert sietni kell. És még megannyi válasz kiderül majd az O/ENCIA balett-teremben tartott matinéján, ahol Mona Dani egy női és egy férfi öltöztetőt faggat majd erről az igen összetett szakmáról. És persze a legfontosabb kérdés: vajon ki tud a közönség tagjai közül a leggyorsabban jelmezbe bújni?

Az Eiffel Műhelyház egyik különleges terében, egy igazi balett próbahelyszínen, a közönség által máskor nem látogatható Ciepliński teremben folytatódik november 4-én az O/ENCIA Mona Danival. A súgó és a díszletfestő után ezúttal az öltöztetők munkáját ismerhetik meg a fiatal és régebb óta fiatal nézők. És persze lesz zene is, sőt mit több, két balettművész, Fülöp Anna és Kóbor Demeter is táncra perdül majd.

Közreműködnek: Fülöp Anna és Kóbor Demeter (a Magyar Nemzeti Balett táncosai), Geiger Lajos operaénekes
Zongorán közreműködik: Zsíros Levente
Az öltöztetők: Klein Szabolcs (jelmeztárvezető), Szakács Veronika (nőibalett-öltöztetők csoportvezetője)







Részletek

Helyszín
Eiffel Műhelyház – Jan Ciepliński balett terem
Dátum
2023. november 4.
Kezdés ideje
11:00
Befejezés ideje
12:00