O/ENCIA Mona Danival

ifjúsági 10

2024. május 4., szombat 11:00

Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem

Ajánló

Mesék és zenék mindenen túlról

Az előadás hossza: , szünet nélkül.
Az opera és a balett világának leglátványosabb szereplői az énekesek, a táncosok és a zenei kíséretet adó zenekari muzsikusok. De az opera és a balett sokkal több ennél! Rengeteg olyan segítő kéz szorgoskodik a színfalak mögött, amelyeket a közönség sosem lát. Számos olyan kolléga munkája szükséges a csoda létrejöttéhez, akikről sajnos túl kevés szó esik. Ők az OPERA láthatatlan hősei, az O/ENCIA Mona Danival idei évadának főszereplői. Ezek a nélkülözhetetlen szakemberek most előtérbe lépnek, és a művészekkel, valamint a sorozat házigazda-zenetörténészével karöltve interaktívan mutatják be, mi fán terem a súgó, a díszletfestő, az öltöztető vagy akár a kellékes.



A zenekari altiszt

Az évad zárásaként az O/ENCIA ismét beköltözik az Eiffel Műhelyház legnagyobb előadóterébe, a Bánffy terembe. Ott található ugyanis a zenekari árok, a matiné fő helyszíne. A zenekari árokban pedig a zenekari altiszt található. Altiszt: ez vajon mit jelent? Van zenekari feltiszt is? Vagy főtiszt? Természetesen nem katonai pozícióról van szó, hanem egy lakberendezőről. Vagyis komornyikról. Dehogy, inkább főpincérről. Nem, egyik hasonlat sem találó. Mindenesetre tényleg ő teszi otthonossá a sötét zenekari árkot, bizonyos értelemben ő szolgálja ki a zenekari zenészeket, ő terít meg az esti előadásnak. Ha az egész évad a produkciók láthatatlan hőseit mutatta be, akkor ő duplán láthatatlan, hiszen a munkájától nem a látvány, hanem a hangzás lesz szépséges. Nos, ki mer lemenni Mona Danival a mélybe, a zenekari árokba?

Zenekari altiszt: Szabó Zoltán és Halmosi Attila

Közreműködik az Eiffel ExpresszRácz János (fuvola), Szélpál Krisztina (oboa), Várnai Beáta (klarinét), Polonkai Judit (fagott), Könyves-Tóth Mihály (trombita), Nagy Csaba (trombita), Tóth Gábor (kürt), Gáspár Tamás (kürt), Szabó Sándor (harsona), Zakó Norbert (basszusharsona) és Kerek Csombor (ütőhangszer)





Részletek

Helyszín
Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem
Dátum
2024. május 4.
Kezdés ideje
11:00
Befejezés ideje
12:00