REFORMÁTUS ÉNEKEK XXI.

koncert

2024. június 1., szombat 19:30

Magyar Állami Operaház

Ajánló

A XIX. Református Zenei Fesztivál keretében

A Reformátusénekek koncert-istentiszteletet – amely a Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb zenei ünnepe – 2002 óta azzal a céllal rendezzük, hogy református énekkincsünket professzionális előadók tolmácsolásában feldolgozzuk, illetve hang- és képfelvételt készítsünk. Az elmúlt 22 évben megjelent CD és DVD sorozat hasznos segédeszközként szolgál gyülekezetek, karnagyok, kórusok és oktatási intézmények számára.

A 300 főt számláló Kárpát-medencei Egyesített Református Kórusban a legjobb hazai kórusok mellett évről-évre velünk vannak Kárpátalja, Erdély, Felvidék és Délvidék énekesei. A négy blokkból álló zenei alkalmat Európa-hírű orgonaművész kíséri, és négy karnagy vezényli. A zenei blokkok elején elhangzik egy-egy bibliai Ige, a koncert végén a közösen elmondott Mi Atyánk, és az egymás kezét fogva elénekelt Himnusz után püspöki ima és áldás bocsátja el a gyülekezetet. A hangversenyen a közönség többször együtt énekel a kórussal, így az OPERA hangversenytermében több mint 1000 ember énekli a Zengő Igét.

Ezen a koncerten a legismertebb református zsoltárokból és dicséretekből hangzanak el egyszólamú énekek és többszólamú kórusművek.

Orgonaművész: Szotyori Nagy Gábor

Vezénylőkarnagyok: Arany János, Berkesi Boglárka, Erdélyi Dániel, Hoppál Péter

Kiadó, koncertigazgató: Böszörményi Gergely


Részletek

Helyszín
Magyar Állami Operaház
Dátum
2024. június 1.
Kezdés ideje
19:30
Befejezés ideje
22:00