Wolfgang Amadeus Mozart

PARÁZSFUVOLÁCSKA

kortárs opera 4

Kódfejtő

A podcast-sorozat alábbi adásában Mozart Parázsfuvolácska című darabjának keletkezéstörténetét és zenéjét, valamint az OPERA produkciójának rendezői koncepcióját ismerhetik meg.

Mese-dal-játék két részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Mozart operája mese felnőtteknek. A mesés elemek, Tamino és Pamina próbatételei, Papageno nevetésre fakasztó jelenetei, és nem utolsó sorban Mozart varázslatos zenéje kiválóan alkalmas arra, hogy közelebb hozza a gyermekeket is az opera világához. Mindössze megfelelően kell tálalni számukra a művet. Lackfi János, a kiváló költő és gyakorló édesapa segített nekünk, hogy kimondottan a kisebbek számára újragondoljuk, újraírjuk A varázsfuvolát. Attrakcióra készen várjuk a kisebbeket a porondon!

Az előadásra babzsák jegyek vásárolhatók ITT
Karmester
Zsíros Levente
Sarastro
Kovács István
Tamino
Ujvári Gergely
Az Éj királynője
Süle Dalma
Pamina
Kriszta Kinga
Papageno
Kósa Lőrinc
Papagena
Molnár Ágnes
Monostatos
Szerekován János
Porondmester
Kőrösi András
1. gyermek
Kirsch-Veszeli Jázmin Tóth Rebeka
2. gyermek
Sitkei-Magyar Csenge Kozlova Polína
3. gyermek
Csányi Panna Marschalkó Lujza
Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara, valamint a Vincze Tünde Produkció légtornászai és a New Step Fitness akrobatái

Előadások

Bemutató: 2014. március 30.

Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem
Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem
38. Barlay Zsuzsa bérlet
Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem
34. Pászthy Júlia bérlet
Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem
Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem
32. Rozsos István bérlet

Cselekmény

Mozart és Schikaneder fantasztikus operája, a Varázsfuvola újraálmodva!   

A gyerekek ezúttal Sarastro Cirkuszában izgulhatják végig Tamino herceg és Papageno történetét. Bohócok, akrobaták, légtornászok, késdobálók, tűznyelők, varázslók és Mozart halhatatlan dallamai… Akár a mesében! Ahogyan a színpad cirkuszi kavalkádjában a gyűlölség és a szeretet tüze fellángol, úgy árad a varázslat a nézőtérre és éleszt parazsat a nézők szívében… 

A több mint kétszázhúsz esztendeje töretlen népszerűségű darab kifejezetten a kisiskolás korosztály számára készült változata az Erkel Színház színpadán – Lackfi János friss verses szövegével, Toronykőy Attila rendezésében.


Kritikai visszhang

„Egészen életrevaló és szerethető kis előadás kerekedett Toronykőy Attila rendezéséből. Helyes a bohóc-Papageno és a bohóc-Tamino, helyesek a kiskamasz artisták, s persze helyesek a világító varázstollaikat lóbáló csöppségek a hatalmas nézőtéren.”
László Ferenc, Magyar Narancs