Tovább a tartalomhoz

Angela Nisi operai és szimfonikus repertoárban, továbbá a kamarazene területén is keresett és elismert olasz származású lírai szoprán operaénekesnő. Rendszeresen lép fel olyan neves operaházakban és koncerttermekben, mint a római Santa Cecilia Zeneakadémia, a palermói Teatro Massimo, a genovai Teatro Carlo Felice, a Római Operaház, a nápolyi Teatro San Carlo, a torinói Teatro Regio, a Maggio Musicale Fiorentino, a bari Teatro Petruzzelli, az esseni Aalto-Theater, a trieszti Teatro Verdi, a cagliari Teatro Lirico, és a São Pauló-i operaház; fellép továbbá a Festival della Valle d'Itria, valamint a bergamói Donizetti zenei fesztiválokon, a pármai Toscanini Zenekarral, az Orchestra Regionale Toscana-val, és a Marchigiana Filharmonikusokkal.
Eddigi pályafutása során olyan elismert karmesterekkel dolgozott együtt, mint Jordi Bernacer, Giampaolo Bisanti, Daniele Callegari, Aldo Ceccato, Francesco Ivan Ciampa, Francesco Cilluffo, José Cura, Gianluigi Gelmetti, Francesco Lanzillotta, Daniel Oren, Renato Palumbo, Antonio Pappano, Donato Renzetti, Andrij Jurkevics; továbbá olyan rendezőkkel, mint Alfonso Antoniozzi, Henning Brockhaus, Andrea De Rosa, Davide Livermore, Francesco Micheli, Leo Muscato, Pierluigi Pizzi, Stefano Poda.
Kiemelt szerepei: Alice Ford a Falstaff palermói Teatro Massimo-ban adott előadásában Daniel Oren vezényletével és a bari Teatro Petruzzelliben Renato Palumbo vezényletével (2020); Violetta a Traviatában, Amelia a Simon Boccanegrában, Nedda a Bajazzók genovai Teatro Carlo Felice-ben adott előadásában (2019/2021); Rossini Kis ünnepi miséjének a római Santa Cecilia Zeneakadémián adott előadásában Antonio Pappanóval (2014); Beethoven Egmontjának a Római Operaházban adott előadásában Toni Servillóval (2017); Liù a Turandot és Hercegnő Respighi Csipkerózsikájának a cagliari Teatro Lirico-ban adott előadásában Donato Renzetti vezényletével (2017); a Bohémélet Maggio Musicale Fiorentinóban adott előadásában (2017); a Kis ünnepi mise előadásában a pármai Toscanini Zenekarral, Rossini Stabat Materének a trieszti Teatro Verdiben adott előadásában Gianluigi Gelmetti vezényletével az Orchestra Regionale Toscanával (2018); Haydn A Teremtés c. darabjának a trieszti Teatro Verdiben adott előadásában és a bergamói Donizetti zenei fesztiválon (2018); Strauss Négy utolsó énekének a Hanoi Operaházban adott előadásában (2019); Violetta a Traviata az Opéra de Toulonban adott előadásában (2016); Helena a Szentivánéji álom Aslicóban adott előadásában (2016); Kristina Tutino A parázs c. darabjának világpremierjében a Festival della Valle d'Itria nevű zenei fesztiválon és a Maggio Musicale Fiorentinóban (2015).
Számos nemzetközi énekverseny, köztük az Ottavio Ziino Nemzetközi Operaverseny (2012, Róma) és a Francesco Provenzale Barokk Énekverseny (2006, Nápoly) győztese.
Angela Nisi tanulmányait jelenleg Cristina Melisnél végzi. A Monopoli Konzervatóriumban végzett ének szakon, majd Margaret Bakernél és Manuela Custernél tanult. Szólista és zenekari repertoár mesterszakon végzett Monopoliban, továbbá tanult a Teatro Stabile di Torino színésziskolájában Davide Livermore mellett, valamint a római Santa Cecilia operastúdióban Renata Scotto mellett. Diplomát szerzett továbbá a római Tor Vergata Egyetem zeneelmélet szakán is. Számos felvételen dolgozott együtt a Naxos, a Tactus és a Dynamic labels lemezkiadókkal.

Angela Nisi