Tovább a tartalomhoz
A holland származású szoprán, Annemarie Kremer a Maastrichti Zeneakadémián tanult ének- és zongora, később pedig táncszakon. Először az Aacheni Színházban lépett színpadra Ilia szerepében Mozart Idomeneo c. operájában. Azóta már számos rangos operaházban lépett fel Európában és világszerte.
Kiemelkedő alakítást nyújtott Manon Lescaut szerepében a berlini operaházban Sir Simon Rattle vezénylésével, Izolda szerepében a karlsruhei operaházban, Turandot szerepében a São Paulo-i színházban, valamint Violanta szerepében a torinói Teatro Regióban.
Annemarie Kremer az opera legösszetettebb női főszereplőinek izgalmas alakításairól ismert. 2011-ben a bécsi Volksoperben debütált Salome szerepében – amelyet azóta legfontosabb és legünnepeltebb szerepeként ismer a világ, és amellyel diadalmas médiasikert is aratott. Később ugyanebben a szerepben fellépett Moszkvában, São Paulóban, (Brazília), a hongkongi operában, Nápolyban (Olaszország), Essenben és Hannoverben (Németország).
A 2021/2022-es évad során többek között a következő produkciókban fog részt venni: Macbeth (Lady Macbeth) a salzburgi Nemzeti Színházban, A köpeny (Giorgetta) az esseni Aalto Színházban, Wozzeck (Marie) a monte-carlói operaházban (Monaco).
2012-ben Norma szerepében debütált az egyesült királyságbeli Opera North-ban. Címszereplő alakításáért (ebben a TMA-díjjal kitüntetett előadásban) jelölést kapott az Opernwelt operamagazin „Az év énekesnője” címére, valamint a Nemzetközi Opera Oscar-díjra is.
Annemarie Kremer számos kiadott lemezzel is büszkélkedhet, melyeken többek között Mozart áriáit és miséit, Mendelssohn műveit, Beethoven 9. szimfóniáját, valamint a Heliane csodája c. darabot énekli (NAXOS-2018). Agrippina, valamint Violanta (Torino) szerepében készült felvétele már DVD-n is elérhető (NAXOS-2019). Számos produkcióját élőben is közvetítették világszerte: Tannhäuser-Monaco (Erzsébet), Don Giovanni (Donna Anna/Donna Elvira), Penderecki: Requiem-BBC, Agrippina-Amszterdam, Violanta-Torino.
Annemarie Kremer