Tovább a tartalomhoz
Dobszay Péter Junior Prima díjas karmester, korosztályának egyik legfoglalkoztatottabb és legsokoldalúbb muzsikusa, a Dohány utcai Zsinagóga és a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia első orgonistája. 
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen orgonistaként és karmesterként diplomázott, számos orgonakurzus mellett részt vett Eötvös Péter karmesterkurzusán.
Világszerte ad koncerteket, Japánban vezényelte a Kiotói Zenei Fesztivál zenekarát, Oroszországban a jekatyerinburgi Muszorgszkij Akadémia Zenekarát, Németországban a Philharmonisches Orchester Altenburg-Gerát, és Romániában a Nagyváradi, valamint a Szatmárnémeti Állami Filharmóniát. Orgonált Izraelben a jeruzsálemi Szent Sír-bazilikában, Svájcban a genfi Zeneakadémia Nagytermében, Bécsben a Stephansdomban és Macedóniában is.
Koncerten dirigálta a Nemzeti Filharmonikusokat, visszatérő vendégkarmester a Magyar Állami Operaház Zenekaránál, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekaránál, a Pannon Filharmonikusoknál, a Győri Filharmonikus Zenekarnál, a Savaria, a Szegedi, a Miskolci és a MÁV Szimfonikus Zenekarnál. Rendszeresen dolgozik a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral. A 2018/2019-es évadban mutatkozott be az Óbudai Danubia Zenekarnál, a Budafoki Dohnányi Zenekarnál, a Zuglói Filharmóniánál és a Duna Szimfonikus Zenekarnál.
Döntőse és Közönségdíjasa volt a 2017-es Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenynek.
Fontosnak tartja a kortárszene jelenlétét a hangversenyéletben: rendszeresen dirigálja a Studio 5 zeneszerző formáció koncertjeit, karmesteri minőségében több Z-felvételt készített a Magyar Rádió számára, és számos különböző ősbemutató is fűződik a nevéhez.

Dobszay Péter