Tovább a tartalomhoz
A nemzetközi szinten is az Egyesült Királyság egyik vezető zongorakísérőjeként számon tartott művész együtt dolgozott a világ leghíresebb énekeseivel, köztük Sir Thomas Allennel, Dame Janet Bakerrel, Florian Boesch-sel, Elīna Garančával, Angela Gheorghiuval, Susan Grahammel, Thomas Hampsonnal, Sir Simon Keenlyside-dal, Angelika Kirchschlagerrel, Dame Felicity Lott-tal, Anne Sofie von Otterrel és Sonya Yonchevá-val.

A világ legnívósabb helyszínein lépett fel, többek között az Alice Tully Hallban, a Barbican Centreben, a berlini Staatsoperben, a Carnegie Hallban, Concertgebouwban, a Gran Theatre Liceuban, a Marinszkij Színházban, a Metropolitanben, a müncheni operában, a párizsi Operaházban és a Salle Gaveau-ban, a londoni Királyi Operaházban, a Scalában, a sydney-i Operaházban, a Teatro Realban, a salzburgi Mozarteumban, a Suntory Hallban, a bécsi Konzerthausban, Musikvereinban és Staatsoperben. Játszott a Walt Diseny Hallban, a Wigmore Hallban és a zürichi Operaházban is, ahogy feltűnt az Aix-en-Provence, a bécsi és a salzburgi fesztiválokon is.

Termékeny lemezfelvételekben is. Martineau diszkográfiája több mint 100 albumot számlál, köztük díjnyertes felvételeket is: The Vahabond Sir Bryn Terfellel (Gramophone-díj), Songs of War Simon Keenlyside-al (Grammy -és Gramophone-díj), Schumann és Mahler-dalok Florian Boesch-sel (BBC Music Magazine Award), Mahler-dalok Christiane Kargge-al (Diapason d’or), El Nour Fatma Saidd-el (Gramophone-díj).

Martineau a Royal Academy of Music korrepetitor professzora, valamint a Royal Conservatorie of Schotland tiszteletbeli doktora és „International Fellow of Accompaniment” címének birtokosa. 2016-ban megkapta az Officer of the Order of the British Empire címet zenei és a fiatal énekesekkel folytatott munkásságáért.
Malcolm Martineau