Tovább a tartalomhoz
Az 1983-as születésű fiatal tenort szépen formálható, erőteljes lírai hangja mellett erős színpadi jelenléte és az opera műfajában nem szokványos kiemelkedő színészi képességei teszi generációjának egyik legtehetségesebb művészévé.

Zenei tanulmányait Debrecenben végezte, egyetemi tanára Mohos-Nagy Éva volt. Diplomája után Mirella Freni és Gulyás Dénes kurzusain vett részt. Énekesi karrierjének kezdete is a cívisvároshoz kapcsolódik, ahol a Csokonai Színház operaelőadásiban próbálhatta ki magát először. Zenei pályáján nagy áttörést jelentett, hogy 2010-ben megosztva kapta az Armel Operaverseny fődíját a Traviataban nyújtott alakításáért. Ezt követően egyre több főszerepet kapott a magyar teátrumok opera- és operett produkcióiban.

A Magyar Állami Operaházban 2012 tavaszán debütált Alferdo szerepében (Verdi: Traviata). Ezt követően premierekben és már repertoáron lévő előadások fő- és címszerepet énekelt. Szakmai flexibilitása miatt előszeretettel bízzák meg klasszikus operákkal, mint Pinkerton (Pillangókisasszony), Hunyadi László (Hunyadi László), Belmonte (Szöktetés a szerájból), Fentont (Falstaff), Nemorino (Szerelmi bájital) Edgardo (Lammermoori Lucia), valamint kortárs művekkel, Tom Rakewell (A kéjenc útja), Ferdinand (A vihar), Sporting Life (Porgy és Bess), vagy olyan kísérleti előadásokkal, mint a Zeneakadémián megrendezett Late Night sorozatban Kornélis (Sárga hercegnő), Fred (A tisztességtudó utcalány). A főszerepek mellett kis, közép és karakterszerepeket is szívesen osztanak rá, mint Nick (A Nyugat lánya), Az ifjú jelenése (Az árnyék nélküli asszony), Beppo (Bajazzok), Rinuccio (Gianni Schicchi) vagy Otto (Bánk bán).

A főváros mellett számos meghívást kapott vidéki játszóhelyekre. Rendszeresen visszatérő vendég Szegeden, Debrecenben és Szombathelyen is.
Részt vett a Co-Opera első három évében megvalósult produkcióiban: A sevillai borbély, a Figaro házassága és a Szöktetés a szerájból.  

Szívesen kitekint az operett műfajába is, a Budapesti Operettszínházban 2015 őszén debütált J. Strauss: A denevér c. művében, de alakította már A mosoly országában Szu-Csong herceget, a Csárdáskirálynőben pedig Edvint.

Számos magyar rendező keze alatt dolgozott már, mint Almási-Tóth András, Anger Ferenc, Göttinger Pál, Juronics Tamás, Kerényi Miklós Gábor, Szente Vajk, Székely Kriszta, Szikora János, Vecsei H. Miklós.
Olyan világhírű énekesekkel állt már egy színpadon, mint Leo Nucci, Aleksandrs Antonenko, Marcello Alvarez, Marcello Giordani, Kristian Benedikt, Gaston Rivero, Elena Mosuc, Kurt Ridl, Edita Gruberova.

Bemutatkozott már Svájcban, Kassán, Mariborban. Sikeres külföldi turnék közreműködője volt, 2013-ban Ománban, 2015-ben Japánban, 2017-ben Izraelben.

Egyre bővülő változatos repertoárjából már két önálló dalestet is rendezett Budapesten.

Díjai:
2016. Rubányi Vilmos-díj
2012. Simándy-plakett
2012. Dömötör-díj
2011. Dömötör-díj
2011. Az évad ifjú operaénekese díj, Szeged
2007. Nívó-díj, Smetana: Az eladott menyasszony c. operában nyújtott teljesítményért

Versenyeredményei:
2012. Wilhelm Stenhammar Énekverseny – 4. helyezett
2011. Puccini Nemzetközi Énekverseny – Bolognai Opera különdíja
2010. Armel Operaverseny – Megosztott 1. helyezett
2010. II. Nemzetközi Gianluca Ricci Énekverseny – 2. helyezett
2009. Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval – Döntős
2009. Nemzetközi Tenorverseny, Jyväskylä – 3. helyezett
2007. Simándy József Énekverseny – Amarilli Különdíj
2005.  Simándy József Énekverseny – Különdíj
2005. Nemzetközi Énekverseny, Deutschlandsberg – Döntős
Balczó Péter