Tovább a tartalomhoz

Balogh Ádám 1997-ben született Pécsett. Országos versenyek díjnyertese. 2010-ben a Budapesti Fesztiválzenekarral debütálhatott, Fischer Iván vezényletével. Azóta szerepelt többek között a Berlini Konzerthaus zenekarával, a Concerto Budapesttel, a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Pannon Filharmonikusokkal, az Óbudai Danubia Zenekarral, a Liszt Ferenc Kamarazenekarral is. Fellépett már Európa, Amerika és Ázsia koncerttermeiben. 12 évesen felvételt nyert a Zeneakadémia Kivételes Tehetségek Osztályába, ahol Némethy Attila és Eckhardt Gábor voltak tanárai.

Számos nemzetközi versenyről szintén sikeresen térhetett haza. A 2019-es Bartók Világverseny második díjasa. A Sydney nemzetközi zongoraverseny 5. helyezettje. A Honens és a Horowitz versenyek elődöntőse. Az ausztriai Takacs Jenő, a Budapesti Chopin, a milánó-i PianoTalents, a zágrábi Young Virtuoso, a hágai The Hague, a New York-i NYCA Worldwide Debut, az izraeli Tel Hai Concerto Competition nemzetközi versenyek díjnyertese. Az New York-i IKIF fesztivál versenyén második díjat nyert el, az egyik legrangosabb, Texasban megrendezett zongoraverseny, a Cliburn Junior kategóriájában pedig különdíjjal gazdagodhatott.

2017-ben Junior Prima díjjal jutalmazták, illetve elnyerte Pécs város első Ifjúsági Tüke díját. Cziffra tehetség díjas. 2019-ben, 2020-ban és 2022-ben Fischer Annie ösztöndíjban részesült. 2018-tól felvételt nyert Arie Vardi osztályába Hannoverbe. Jelenleg a Zeneakadémia Doktori hallgatója, illetve tanára.

Balogh Ádám