Tovább a tartalomhoz

Felsőfokú alapképzését Olaszországban a nápolyi  konzervatóriumban végezte, a Placido Domingóról elnevezett Centro de Perfeccionamento képzésének hallgatója volt a 2014/15-ös szezonban. Flavio/Norma és Aballo/Nabucco szerepeit énekelte a valenciai Művészetek Palotájában. Mesterdiplomáját a valenciai és a stuttgarti konzervatóriumokban szerezte. Első Rigoletto előadását egy diákelőadásban énekelte a Wilhelma Színházban. 2022-ben a SOI Cedolins Énekverseny díjazottja volt.

Az olasz-ecuadori tenor, David Esteban  a 2022/23-as évadban debutált Cavaradossiként a Landestheater Schleswig-Holstein Színház Tosca című előadásában, Pinkerton szerepében a tartui Vanemuine Színház Pillangókisasszony előadásában és Carlos szerepében a tallinni Észt Nemzeti Opera Jeanne d’Arc című operájában. Ebben a szezonban szerepei közé tartozik Don José/Carmen Rostockban, Carlo/Jeanne d’Arc Tallinnban, Alfredo/Traviata és a címszerep Britten Peter Grimes című operájában a Schleswig-Hostein színházban.

2018 – 2022 között a Krefeld Mönchengladbach Színház társulati tagjaként olyan szerepekben mutatkozott  be  mint Don José/Carmen, Ismaele/Nabucco, Herceg/Rigoletto, Herceg/Rusalka, Orfeus/Orfeusz az alvilágban, de la Force lovag/Kármeliták, Laertes/Hamlet, Simpleton/Boris Godunov, Tamino/A Varázsfuvola, Narraboth/Salome, Tenor/Meisterklasse és Kasimir Babylas/Salon Pitzelberger.

Vendégfellépései: Don José/Carmen az Észt Vanemuine Színházban, a Kammeroper Schloss Rheinsberg társulattal pedig az Auditorio de Zaragoza és a Tiranai Nemzeti Színházban. A Bohéméletben debütált Rodolf szerepében a Balingen Stadthalle színházban. Taminót énekelt a Varázsfuvolában Busan-ban, valamint Alfredot a Traviatában és Edgardot a Lammermoori Luciában a dél-koreai Ulsan Művészeti Központban 2019-ben.

Koncertfellépései: Bruckner Te Deum-ját énekelte a Liederhalle Stuttgartan, Verdi Requiemjét Stuttgartban és Rossini Kis ünnepi miséjét szintén Stuttgartban, Bergamóban és Paviában. Operagálákon vett részt Krefeldben és Mönchengladbachban.

David Esteban