Tovább a tartalomhoz
Uruguayban, Montevideóban született. A Buenos Aires-i konzervatóriumban tanult, majd New Yorkban Eugene Kohn karmester lett a mentora, aki felismerte tehetségét, és támogatta karrierje elindulásában. Azóta nemzetközileg elismert spinto tenor, aki olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Ulf Schirmer, Daniel Oren és Anthony Bramall.
A 2002/2003-as évadban részt vett New Yorkban Baz Luhrmann La Bohème on Broadway című produkciójában. Dolgozott pályája során más filmrendezőkkel is, mint Philipp Stölzl, Johannes Schaaf és Kirsten Harms. Többször fellépett a berlini Staatsoper Unter den Lindenben, itt énekelte A trubadúr Manricóját, a Don Carlos címszerepét, Gabriele Adornót a Simon Boccanegrából és Macduffot a Macbethből. További szerepei közt találjuk Radamèst, Kalafot, Don Josét, Mario Cavaradossit, Turiddut, des Grieux-t, Rodolfót, Gounod Faust és Rómeó és Júlia operáinak címszerepeit. A világ megannyi rangos operaházában színpadra állt már, mint például a Párizsi Nemzeti Operában, a Veronai Arénában, a Torinói Teatro Regióban, a Monte Carló-i Operában, a Lipcsei Operaházban, a berlini Deutsche Operben, a tokiói Új Nemzeti Színházban, a Palermói Teatro Massimóban, az esseni Aalto-Musiktheaterben, az Izraeli Operában, a Maszkati Királyi Operaházban vagy a Grand Théâtre de Genève-ben.
A Magyar Állami Operaház színpadán 2018 decemberében énekel először, Puccini A Nyugat lánya című operájában énekli Dick Johnson szerepét.
Gaston Rivero