Tovább a tartalomhoz

Hidegkuti Pálma Szerencsen született 1961-ben. Zenei tanulmányait már kora gyerekkorában megkezdte, útja nyílegyenesen a Zeneakadémia felé vezetett. 1985-ben elnyerte a drezdai Zeneművészeti Főiskola egyéves ösztöndíját is, ahol prof. Amadeus Webersinke volt a tanára. A Zeneakadémián 1986-ban diplomázott zongoraművészként.

1987-ben került a Magyar Állami Operaházhoz, ahol kezdetben a balett-társulattal dolgozott korrepetitorként, egy év múlva pedig már a magánénekesekkel folytatta munkáját, és azóta is ezen a területen dolgozik. A művésznő azóta átvehette huszonöt éves operaházi tagságának elismeréseként a jubileumi aranygyűrűt.

Tizenöt éven keresztül volt állandó művésze, billentyűs kisegítője a Kocsis Zoltán vezette Nemzeti Filharmonikusoknak. Nemzetközi együttműködései közül kiemelkedik Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájának betanítása: 2007-ben a barcelonai Gran Teatre del Liceuban, 2013-ban a Seigi Ozawa tiszteletére alapított matsumotoi Saito Kinen fesztiválon tanította be a művet.

Hidegkuti Pálma