Tovább a tartalomhoz

Paul Marsovszky Németországban született és nevelketett, korán elkezdett a zene iránt érdeklődni. Zongorázni, hegedülni tanult, és a müncheni Gärtnerplatztheater gyermekkarában énekelt. A Bohémélet, Carmen és a Jancsi és Juliska mellett a Varázsfuvolában a három gyermek egyikét játszotta.

15 éves korában Budapesten folytatta zenei tanulmányait: a Bartók Béla Konzervatórium elvégzése után a Zeneakadémia Karmesterképzőjén szerzett diplomát 2018-ban, Ligeti András és Medveczky Ádám tanítványaként. Ezt követően a Berlini UdK-n folytatta tanulmányait, majd 2019-ben Fischer Iván asszisztense lett a Budapesti Fesztiválzenekarnál. Több nemzetközi karmesterversenyen vett részt, mint a Budapesti Maestro Solti karmesterverseny 2017, Deutscher Dirigentenpreis 2019 és 2021, Donatella Flick Competition 2021, Malko Competition 2021 és Kodály Competition Debrecen 2023.

2018-ban részt vett Bernard Haitink Mesterkurzusán és elnyerte a Budapesti Wagner-Társaság Bayreuth-Ösztöndíját. Legutóbb a Filharmóniai Társaság zenekarával, a MÁV Szimfonikus Zenekarral, az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral és a Müncheni Szimfonikusokkal dolgozott együtt. 2023 óta az Austroconcert International Music Management koncertügynökség képviseli.

A Magyar Állami Operaházban a Mayerling című balettel debütált 2022-ben.

Marsovszky Paul