Tovább a tartalomhoz

Elvégezte a Tokiói Művészeti Egyetem bachelor, master és doktori képzését, emellett tanult a Grazi Zene- és Előadóművészeti Egyetemen, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is. Tanulmányai és művészi pályája során számos verseny díjazottja volt. 2001-ben legfiatalabbként nyerte el a Toshiya Eto Hegedűverseny 1. díját, 2004-ben a Youth Classic Competition 2., és az All-Japan Students Music Competition 1. helyezettje lett. 2005-ben az Oszakai Nemzetközi Zenei Versenyen 2. helyezést ért el, 2007-ben megnyerte a Munetsugu Angel Hegedűversenyt és a Japán Zenei Versenyt. 2010-ben 3. lett a Sendai Nemzetközi Zenei Versenyen, 2016-ban pedig a franciaországi Dominique Peccatte Nemzetközi Versenyen. Ugyanebben az évben az olaszországi Gianluca Campociaro Nemzetközi Zenei Versenyen 1. díjat kapott. Legutóbbi győzelmét Magyarországon aratta a 2018-as Flesch Károly Nemzetközi Hegedűversenyen, ahol Mozart-játékát is külön jutalmazták. A versenyek mellett különféle elismerésekkel is rendszeresen díjazzák munkáját, megkapta már például az Ataka díjat, az Acanthus díjat, a Matsukata Hall díját, a Midorinokaze zenei díjat stb.
Koncertművészként számos zenekarral dolgozott együtt, többek között a Tokiói Szimfonikus és Filharmonikus Zenekarral, a Sendai Filharmonikus Zenekarral, a Sinfonietta Sizuoka együttessel, az Új Japán Filharmóniával, Yamagata Szimfonikus Zenekarral, a Francia Rádió Filharmonikus Zenekarával, az Omahai Szimfonikus Zenekarral, Örményország Állami Kamarazenekarával, a Duna Szimfonikus Zenekarral és a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekarral.
Japán TV- és rádióműsorokban is többször szerepelt, 2008-tól a Quelle Quartett, 2017-től a HaruQuartet vonósnégyes tagja. Előbbivel közreműködője volt a tokiói és bécsi zenei egyetemek együttműködéséből született Haydn Total projektnek, melynek során felvették, majd egy CD-sorozatban kiadták Haydn 68 vonósnégyesét.
2012–2015 között a Sinfonietta Shizuoka koncertmestere, 2016-tól a Magyar Állami Operaház Zenekarának koncertmestere.

Nagao Haruka