Tovább a tartalomhoz

Zsubrits Katalin soproni születésű zongoraművész, aki korrepetitori diplomáját Cardiffban szerezte (University of Wales – Wales Academy of Voice & Dramatic Arts) 2021-ben.

2008 és 2019 között összesen nyolc évet töltött a Közel-Keleten, ahol szóló zongoristaként szerződtették Kuwaitban, Qatarban, Dubaiban valamint Abu Dhabiban. Szinte komikus, hogy Abu Dhabiban jött rá arra, hogy az operával kell foglalkoznia. 2014-ben az Arab Emirátusokban elsőként kapott állandó szerződést emirátusi kórháztól, mint szóló zongorista, mondván, a zene gyógyít és jótékony hatással van mind a betegekre, mind a kórház dolgozóira. Azóta ez az Emirátusokban már teljesen beépült a kórházak mindennapjaiba és a legtöbb kórház rendelkezik saját zongoristával.

Koncertezett az USA-ban, az Arab Emirátusokban, Indonéziában, Magyarországon és az Egyesült Királyságban. 2021 őszén kapta első munkáját a Magyar Állami Operaháznál.

2022 februárjában útjára indította az Opera Stúdió Sopron nevű programot, mely mesterkurzusok keretén belül a magyar operaélet kiválóságait, több évtizedes színpadi tapasztalattal rendelkező neves énekművészeit hozza össze a fiatal generációval.

Zsubrits Katalin