Tovább a tartalomhoz

A bariton/basszbariton énekes Kazahsztánban született 1991-ben. A Kazahsztáni Nemzeti Művészeti Egyetemen szerezte meg alapfokú, majd 2019-ben mesterdiplomáját, 2018-tól 2021-ig pedig szintén mesterképzésen tanult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Cserediákként órákat vett a római Santa Cecilia Konzervatóriumban, valamint részt vett Paolo Bosisio operadramaturgiai mesterkurzusain a Milánói Egyetemen.

Fellépett számos országban, és olyan versenyeken szerzett elismeréseket, mint a Maria Bieșu és a Bibigul Tulegenova Nemzetközi Operaversenyek, a 2016-os 2. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny díjazottja is. Jelenleg a Magyar Állami Operaház és a kazahsztáni Astana Opera vendégművésze.

Repertoárjába elsősorban romantikus és verista operák bariton/basszbariton szerepei tartoznak: Anyegin, Posa márki (Don Carlos), Nabucco, Amonasro (Aida), Luna gróf (A trubadúr), Germont (Traviata), Mustafa/Taddeo (Olasz nő Algírban) Figaro (A sevillai borbély), Escamillo (Carmen), Sharpless (Pillangókisasszony), Marcello/Schaunard (Bohémélet), Scarpia (Tosca).

A művész számos koncerten is fellépett már a világ jónéhány országában, többek között Olaszországban, Németországban, Franciaországban és Magyarországon is.

Azat Malik